بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، سرهنگ رامین مکناوی با بیان اینکه تاکنون مشاهدهای از این آثار تاریخی نداشته است، گفت: براساس بررسی و مطالعات کارشناسان و باستانشناسان عمده این آثار کشف شده از استان خوزستان هستند.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان خاطرنشان کرد: یگان حفاظت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان درخصوص هرگونه حفاری غیرمجاز و دستگیری، اطلاعرسانی لازم را انجام داده اما اینکه آثار سرقتی کشف شده مربوط به چه تاریخی هستند اطلاعی در دست نداریم. در گزارشها و اخبار منتشر شده نیز تاریخ این سرقتها تعیین نشده است.
او با اشاره به اینکه آثار کشف شده ممکن است از حفاریهای غیرمجاز در سالهای گذشته بدست آمده باشد، یادآور شد: باتوجه به حساسیت این موضوع، به نیروهای یگان حفاظت شهرستانهای مختلف استان تأکید شد که بیشتر به محوطههای تاریخی سرکشی کنند و از آثار تاریخی این استان حفاظت بیشتری انجام دهند.
مکناوی با اشاره به اینکه نیروهای یگان حفاظت همواره درخصوص چگونگی حفاظت از محوطههای تاریخی آموزش میبینند، بیان کرد: نیروهای یگان حفاظت فعالیت زیاد و مستمری در محوطههای تاریخی داشته و دارند و در چند ماه اخیر، هم دستگیریهای زیادی داشتیم و هم باندهای قاچاق زیادی متلاشی شدهاند.
ماموران پلیس فرودگاه بینالمللی امامخمینی (ره) مدتی پیش درحالی باند بزرگ قاچاق اشیای تاریخی را منهدم کردند که مرتضی ادیبزاده مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پس از پایان بررسیهای کارشناسی اعلام کرد: سه هزار و ۶۸۰ قطعه شیء تاریخی توقیف شده در فرودگاه امامخمینی (ره)، که عمده آن از حفاریهای غیرمجاز در خوزستان بهدست آمده است، به وزارت میراثفرهنگی تحویل داده شد و به مخزن امن نیز منتقل شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/
نظر شما